Hyvä juomapullo + muut retkikesän ruokailutuotteet (myös puistoruokailuihin)
26.5.21Auringosta ja lämpöasteista päätellen kesä on tullut ainakin Etelä-Suomeen! Kesäretkien lisäksi lasten puistoruokailut alkavat ihan muutaman viikon päästä, joten nyt on aika ratsata keittiön kaapit ja kaivaa juomapullot sekä retkiastiat esiin. Käyn tässä postauksessa läpi hyviä, meillä käytössä olevia kesän ruokailutuotteita sekä lisään loppuun extravinkkinä hyvän retkikeittimen peruskäyttöön.
Juomapullo on kesän tärkein varuste
Jos kuulut vanhaa limupulloa juomapullona käyttävään porukkaan, kannattaa pullo vaihtaa viimeistään tänä kesänä laadukkaaseen ja kestävään vaihtoehtoon. Silloin tällöin vanhat muovipullot toki toimivat hyvin veden kuljettamisessa, mutta ne eivät ole se kaikista hygieenisin, turvallisin tai käytännöllisin valinta pitkäaikaiseen käyttöön.
Olen testannut viimeisen kymmenen vuoden aikana varmasti yli 20 eri mallista juomapulloa ja huomannut niissä olevan paljon eroja. Tässä kolme meidän perheen suosikkia.
Meillä eniten käyttökertoja keräävät juomapullot ovat kevyitä, helposti puhdistettavia ja veden raikkaana pitäviä. Vuosien aikana eniten käytössä on olleet Sigg:n alumiiniset vesipullot, joita suosittelen erityisesti lapsille. Sigg:eihin löytyy useita erilaisia korkkeja, joista esimerkiksi tästä Sigg:n Muumipullosta löytyvä korkki on tosi hyvä lapselle. Ostimme ensimmäisen lasten Sigg:n Berliinistä lapsen ollessa kolmevuotias ja se on edelleen (kolhuinen mutta) käyttökelpoinen. Useimmiten edelleen lapsen repusta löytyy Sigg:n pullo.
Itse olen viime vuosina siirtynyt Sigg:n pullosta isompisuiseen, helpommin puhdistettavaan juomapulloon ja oma suosikkini on nykyään joko Primuksen Fjällrävenin Kånken repun sivutaskuun suunniteltu Klunken (kevyt, tosi iso suuaukko) tai Hydro Flaskin termosjuomapullo (pitää juoman KYLMÄNÄ). Klunken on hyvä all around vesipullo, joka pitää juoman raikkaana, Hydro Flask taas on juomapullojen luksusvaihtoehto termosominaisuudella. Jos näistä pitää toinen valita, valitsen ehdottomasti tuon Hydro Flaskin termospullon, sillä JÄÄKYLMÄÄ vettä kuumana kesäpäivänä ei voita mikään.
Kaikki yllä mainitut pullot ovat hyviä niin arkeen kuin retkellekin. Muovipulloista en itse pidä, vesi muuttuu niissä usein vähän tunkkaiseksi ja lämpimäksi.
Kahvitermarit työhön ja retkille
Suomalaiset juovat kahvia niin kotona, työpaikoilla kuin retkillä ja työmatkoilla. Mummoni totesi usein, että "ainahan se kahvi maistuu", mutta sen verran on korjattava, että kylmä väljähtynyt kahvi ei aina muuten maistu. Siksi kahvi ja kuuma vesi kannattaa laittaa termariin, joka pitää sen lämpimänä.Eväskipot puistoruokailuun ja retkille
Retkikeitin, jotta nuotio ei ole ainoa tapa lämmittää ruokaa
- Kesäisin Suomessa on usein metsä/ruohikkopalovaroituksia ja silloin nuotion teko on KIELLETTY.
- Etenkin kansallispuistot ja kuntien hoitamat laavut ja muut evästyspaikat ovat täynnä ihmisiä, jolloin turvavälien pitäminen nuotiolla on mahdotonta.
- Retkeilijämäärien räjähdettyä myös puun kulutus on noussut valtavasti ja siksi kannattaa miettiä onko nuotio välttämättömyys retkeillessä ja voisiko sen korvata edes osaksi ruuan valmistamisella muulla tavoin? Jos makkaran paisto on elämys, on retkikeittimen käyttö ihan samalla tapaa kivaa elämyksellistä puuhaa.
2 kommenttia
Kaikki tuotteet näyttää hyviltä. Ja linkeistä toki saa lisää tietoa.
VastaaPoistaOlis kuitenkin mukava, jos tekstissä olisi kirjoitettuna valmiina tieto siitä, paljonko esim. pieni kaasupullo ja keitin painavat. Kun reppua täyttää, niin oleellista on, paljonko tavaroille tulee yhteispainoa.
Hei, hyvä huomio! Nämä tiedot löytyy linkkien takaa, sillä en usko kenenkään grammanviilaajan ostavan keitintä/pulloa vertailematta tuotteita keskenään. Muutenkin yksityiskohdat kuten koko, materiaali yms löytyvät parhaiten tuotekortilta :)
VastaaPoistaKommenttien valvonta päällä.