mainos: Tarramonsteri Tämän postauksen tarjoaa Tarramonsteri. Koodilla Elsa15 saat kaikki Tarramonsterin tarratuotteet -15% alennuksella 2.2...


mainos: Tarramonsteri

Tämän postauksen tarjoaa Tarramonsteri. Koodilla Elsa15 saat kaikki Tarramonsterin tarratuotteet -15% alennuksella 2.2. saakka. 


Juttelimme kaverini kanss viime viikolla chatissa ja hän kertoi minimalismin pitävän hänet jollain tavalla järjissään. Että tässä kaikessa yltäkylläisyydessä on ihanaa, että on vain lempiasioita, kuten muutamat lempivaatteet ja korut. Kaiken muun hän on kierrättänyt eteenpäin. Ymmärrän hyvin, mutta en itse pystyisi moiseen. Minulla ei ole vain ihan muutamia lempiasioita, vaan niitä on tosi paljon. On lempivaatteet retkelle, lempivaatteet arkeen, lempivaatteet kun lähden kaupungille, lempikorut värikkäisiin päiviin ja lempikorut hillitympiin hetkiin. Ja sama homma myös lapsella, tosin hänen lempiasiansa liittyvät vahvasti vielä vain tekemispuoleen. Löytyy niin pikkulegoja kuin kirjoja, lautapelejä, konsolipelejä, käytettynä ostettuja konsoleita , figuureita, figuurienmaalaustarvikkeita.... ymmärrätte pointin.

Me ihmiset olemme kuitenkin hyvin erilaisia. Osaa tavaramäärät ahdistavat, osaa taas ei. Itselleni tavaroiden määrä ei tuo ahdistusta, mutta se, että niistä joutuu KOKO AJAN huolehtimaan ja etsimään on rasittavaa. Oikeastaan vasta viime vuonna ymmärsin, että meillä ei ollut omia paikkoja juuri millekään asialle, ei vaatteille eikä leluille. Ne vain seilasivat paikasta toiseen ja kun tarvehetkellä jotain tiettyä asiaa ei yllätysyllätys löytynyt, OSTIN UUDEN samanlaisen tilalle. Ja tämä on se ongelma, joka saa mun hermot kireäksi. 

Vaatekaapissa ei näytä samalta kuin Mrie Kondolla, mutta ei haittaa

Viime vuonna aloitinkin järjestelyprojektin, joka on jatkunut pikkuhiljaa myös lapsen huoneen puolelle. Asioille on pikkuhiljaa alkanut löytymään ihan omia paikkoja, mikä on vaatinut melko paljon työtunteja. Eräänäkin iltana aloin miettimään eteisen kenkäsäilytystä uusiksi ja lopputulos oli, että lähdin hakemaan yksin bussilla isoa ja korkeaa varastohyllyä ja roudasin sen siis käsivoimin bussilla kotiini. Vaan onpa ollut IHANAA että kengät ovat viimein siististi rivissä ja helposti löydettävissä. 

Apuna järjestelyssä on ollut järjestelijä Laura Holmströmin instagramsivu, erilaiset kenkälaatikot ja muut eripariset boksit sekä Tarramonsterin järjestelytarrat, joilla olen voinut nätisti merkitä tavaroiden paikkoja. Moni varmasti muistaisi ilman tarraakin missä säilyttää retkeilytavaroitaan, mutta minulle ne tuo selkeyttä omaan päähäni, paikka on tavallaan nyt pyhitetty vain tietyille asioille, joten kynnys tunkea siihen hyllyyn muuta kasvaa. Samoin toivon toimivan myös lapseni pään, sillä lastenhuoneen järjestely on vielä pahasti keskeneräinen ja vaatii lapseltakin ainakin yhden vapaapäivän, jotta se saadaan tehtyä. 

Koska visuaalisuus ei kaapin sisällä ole itselleni mikään tärkeä asia, olen pyrkinyt etsimään tavaroille säilytysratkaisuja, jotka meiltä kotoa jo löytyy. Siksi käytössä on sikin sokin kauniimpia koreja kuin pahvisia kenkälaatikoita. Kenkälaatikoihin kirjoitan ihan vain tussilla päälle sisällön, hyllyjen reunoissa ja muovisissa/puisissa koreissa käytän tarroja apuna. Järjestelytarrojen eduksi lasken, että ne ovat pehmeästi pintoihin liimautuvia ja liimautuvat jopa muutaman kerran uudelleen jättämättä jälkiä edelliseen pintaansa. Olen voinut nimetä säilytyspaikkoja helposti, mutta myös vaihtamaan paikkaa tarvittaessa. 


Järjestelyprojekti ei ole mikään viikonloppuprojekti, vaan vaatii aikaa ja myös sitoutumista miettiä mitä tavaraa tarvitsee ja mitä ei. Jos sille ei ole paikkaa kotona, onko se edes tarpeellinen?

Järjestely jatkuu täällä tänäkin viikonloppuna, esimerkiksi sukset seisovat tällä hetkellä olohuoneen seinää vasten ja kellari odottaa muutamia ylimääräisiä huonekaluja. Järjestelyn lisäksi ajattelimme kyllä myös hiihtää ja laittaa pitkän kaavan kautta ruokaa, joten ihan pelkkää tavararumbaa ei onneksi viikonloppu koskaan ole. Ja hyvä niin!


Tämän postauksen tarjoaa TarramonsteriKoodilla Elsa15 saat kaikki Tarramonsterin tarratuotteet -15% alennuksella 2.2. saakka. 


0 kommenttia

Olen tehnyt tätä somea yli 10 vuotta ja huomannut etenkin Instagramini puolella saavani valtavat määrät kyselyitä plussakokoisiin ulkoiluva...


Olen tehnyt tätä somea yli 10 vuotta ja huomannut etenkin Instagramini puolella saavani valtavat määrät kyselyitä plussakokoisiin ulkoiluvaatteisiin liittyen. Niinpä näin lumisen alkuvuoden kunniaksi kokosin listan, jossa on esitelty hyväksi havaitsemiani plussakokoisia ulkoiluvaatemerkkejä. Tässä listassa olevat merkit ovat olleet käytössäni, eli listasta ei löydy merkkejä, joista minulla ei ole kokemusta. Omat suosikkimerkit, joita listassa ei ole kannattaa lisätä kommenttina postauksen alle!

Ulkovaatteet:

Joutsen

Untuvatakeistaan tunnetun Joutsenen valikoimista löytyy tällä hetkellä kokoja naisille 3xl saakka. Takit ovat hurjan laadukkaita ja lämpimiä sekä pieneen tilaan pakkaantuvia. Joutsenen takit suunnitellaan Suomessa ja tehdään vastuullisesti Virossa ja Kiinassa.

Itselläni käytössä on Joutsenen retkiklassikko Taukotakki (koko L) sekä pepun peittävä Nova untuvatakki (koko 2XL)

Sasta (x Scandinavian outdoor)

Jo yli 50 vuoden kokemuksella retkeilyvaatteita tekevä Sasta julkaisi 2020 keväällä plus size yhteistyömalliston suomalaisen Scandinavian Outdoorin kanssa. Tällä hetkellä valikoimista löytyy Aava+ retkeilytakki ja -housut, joissa suurimmat koot ovat D58. Itselläni käytössä on Aava+ mallistosta takki (koko 50) sekä housut (koko 48). 

Keväällä 2021 Scandinavian Outdoorin Sasta-valikoima täydentyy plussakokoisella Aura+ Gore-tex-asulla. Vaatteet suunnitellaan Suomessa ja ommellaan Latviassa. 


Raiski

Raiskin valikoimasta löytyy niin ulkovaatteet kuin sisäliikuntavaatteet plussakokoiselle n. kokoon 52-54 saakka. Vaatteet ovat hinta-laatu suhteeltaan hyviä perusvaatteita, jotka pitävät lämpimänä ja näyttävät kivalle. Itselläni käytössä on ollut monenlaisia Raiskin vaatteita, tällä hetkelläkin ulkoilen kuusi vuotta vanhoissa Raiskin henkselitoppahousuissa. 

Suomalaisen plussaulkoiluvaatteiden pioneeri Raiski suunnittelee vaatteet Suomessa, mutta ei kerro verkkosivuillaan tammikuussa 2021 missä ne valmistetaan, mikä on iso miinus merkille, joka puhuu vastuullisuudesta verkkosivuillaan. 

Ahkka

Ruotsalainen Ahkka lienee Elloksen oma vaatemerkki ja yllättävän hyvä ja laaja valikoimaltaan. Ahkkalta löytyy vaatteita kokoon 60/6XL saakka. Itselläni on käytössä Ahkkan ja vuorikiipeiliä Renata Chlumskan yhteistyömalliston kevytuntuvatakki koossa 52, joka on ollut todella hyvin kaavoitettu ja laadukas. Ahkka ei käytä elävältä linnulta revittyä untuvaa. Vaatteiden alkuperämaa ei selviä verkkosivuilta, mistä miinusta myös Ahkkalle. 

Astrid Wild

Suomalais-ruotsalainen Astrid Wild on upea uusi retkeilyvaatemerkki, joka satsaa kauniiseen ja laadukkaaseen designiin. Merkki ei ole "plussamerkki" , mutta heidän vaatteensa yltävät kokoon 50/XXL saakka. Olen merkin fani ja erityisesi haluan nostaa esiin Astridin Minna villafleecen, joka ansaitsee mielestäni jo nyt retkiklassikkovaatteen arvonimen. Niin hyvä, pehmeä, lämmin ja käytännöllinen se on!

Astrid Wildin vaatteet ommellaan Liettuassa. 


Sail& Ski

Sail& Ski on suomalainen hiljaiseloa viettänyt vaatemerkki, joka tekee uutta tuloaan keskittyen erityisesti ulkoiluhousuihin. Sail&Ski valikoimassa on niin ohutta kuin paksumpaa housua, toppaa ja softshelliä naisten kokoon 6xl saakka. Housut ovat hyvin suunniteltu ja kaavoitettu Suomessa ja laadukkaasti ommeltu Virossa merkin omalla tehtaalla. 

Tällä hetkellä Sail&Ski:n valikoimaa uudistetaan ja tuotteet saavat ensi sesongiksi entistä selkeämmät nimet (tällä hetkellä tuotteiden nimet ovat liian samankaltaisia, jotta ne erottuisivat toisistaan helposti). Sail&Ski:ta löytyy parhaiten Intersporteista, tulevaisuudessa Sail&Ski avaa myös oman verkkokaupan.

Coz by Cozmei

Suomessa suunnitellut ja valmistetut villakangashameet ovat upea lisä retkeilijän vaatekaappiin. Itse käytän mittatilauksena tehtyä Coz-villahametta merinovillapitkiksien/legginssien kanssa tai softshellhousujen päällä lisälämpöä tuomassa. Auttaa etenkin pepun lämpimänä pysymisessä ja näyttää virkistävän naiselliselta, kun muut kuteet ovat melko yksinkertaisia. 


Kerrastot ja villavaatteet:

Tamsilk 

Kotimaiselta Tamsilkiltä kannattaa tsekata erityisesti silkkivillatuotteet, joissa kokoskaala yltää XXL saakka. Koot ovat reiluja ja esimerkiksi itselläni käytössä olevat XL-kokoiset pitkikset sopivat n. 50-52 saakka. 

Silkkivillatuotteet ovat 85% mulesing-vapaata merinovillaa ja 15% silkkiä. Ne ommellaan Kangasalla merkin omalla tehtaalla. 

North Outdoor 

Suomalainen on myös tämä merkki, joka teettää osan vaatteistaan Suomessa ja osan vastuullisesti Kiinassa. Itselläni käytössä on North Outdoorin villapaita koossa 2xl sekä merino-bambu-pitkikset koossa 2XL. Merkiltä löytyy kokoja 3XL saakka, mutta isoimmat mallit ovat unisex/miesten kokoja. 

Kaino

Kaino suunnittelee ja neuloo kaikki vaatteensa Suomessa Köyliössä omalla tehtaallaan. Käytössä on paljon mulesing-vapaata merinovillaa ja mikäli omaa kokoa ei löydy, Kainolla voidaan myös räätälöidä tuotteita omien mittojen mukaiseksi. Kainolta retkeilijän kannattaa hankkia esimerkiksi ihanat merinovillahousut ja neulepaidat, joita voi käyttää myös arkena, niin kauniita ne ovat!


Muuta kivaa

Fjällräven

Ruotsalainen retkeilyvaatemerkki Fjällräveniltä saattaa välillä bongata hyviä isommalle naiselle sopivia tuotteita, joista lempparini on Abisko trekking tightsit eli vaelluslegginssit koossa XL. Housut ovat tarpeeksi korkeat, nauhalla kiristettävät trikoot, joiden polvet ja peppuosa on vahvistettu kulutusta kestävällä kankaalla. Abisko tightseissa on paljon taskuja ja kesäisin ne ovat todella hyvä vaihtoehto perinteisille retkeilyhousuille. 

Merrell

Merrell on oma luottokenkämerkkini, jolta löytyy aina jalkaani sopivat lenkkarit! RAKASTAN Merreleitä ja omistan niitä paljon: kitkapohjat talveksi, värikkäät retrolenkkarit kesäksi, sandaalit, talvikengät ja nyt haaveilen uusista Merrell x Unlikely hikers kengistä, jotka on tehty yhteistyössä ihanan marginalisoituja vartaloita esiintuovan Unlikely hikers-yhteistön Jenny Bruson kanssa. Myös lapseni lempikengät ovat Merrellit, ne vain on PARHAAT joka tilanteeseen. 


Kuvat: Maarit Vaahteranoksa, Anna-Maria Arjasto, minä


7 kommenttia

Flickr Images