taide
Rascal- Vallaton on taidenäyttely, joka huomioi myös lapset
19.3.17
Vantaan taidemuseo Artsin Rascal - Vallaton näyttely juhlii satavuotiasta Suomea yli sadan taiteilijan teoksien voimalla. Koska Artsi erikoistuu katutaiteeseen, graffitiin ja performanssitaiteeseen, se eroaa tunnelmaltaan melko paljon tavanomaisista museoista, sillä Artsissa käytetään ei:n sijaan enemmän joo-sanaa. Jo pelkästään se, että museoon on aina kaikille vapaa sisäänpääsy on merkki siitä, että Artsi on kaikkien paikka. Kun siihen yhdistää sen, että museoon saa mennä reput selässä sometellen on se paikka, minne myös lasten kanssa kannattaa lähteä ilman turhaa jännittämistä.
Ja Artsiin kannattaa lähteä lasten kanssa monestakin syystä. Vantaa on profiloitunut Suomen katutaidemyönteisimmäksi kaupungiksi ja kun Myyrmäkeen saapuu Helsingistä noin vartin kestävän junamatkan jälkeen, on asemalla vastassa koko ison aseman peittävät värikkäät maalaukset. Kannattaa tutustua maalauksiin tässä postauksessani. Jo pelkästään näiden maalauksien vuoksi Myyrmäki on oiva matalan kynnyksen retkeilykohde pääkaupunkiseudun perheille.
Aivan Myyrmäen aseman ja Myyrmannin vieressä sijaitsevasta Artista löytyy myös lapsille suunnattu Taideraiteen näyttelykartta, jonka avulla lapset voivat suunnistaa näyttelyssä. Kartassa on myös pähkäilytehtäviä lapsille ja näitä tehtäviä ei tarvitse tietenkään tehdä kaikkia näyttelyssä, vaan kokemuksesta voi keskustella kartan avulla vaikka ennen nukkumaan menoa.
Artsin Rascal - Vallaton näyttely avautui viime perjantaina ja jatkuu 14.1. 2018 saakka muuttuen hieman vuodenaikojen mukaan. Tällä hetkellä näyttelystä löytyy mm. Ismo Kajanderin, Katja Tukiaisen, Riiko Sakkisen, EGSin ja Roi Vaaran teoksia.
3 kommenttia
Artsi on tilallisesti aika pieni.
VastaaPoistaKävin tosin aika kauan sitten, ehkä on laajentunut.
Itse en ole ajatellut Artsia pienenä :) toki se on pienempi kuin monet Helsingin kansallisista museoista, mutta myös sen painotusalueet ovat suppeammat mitä vaikka Kiasmassa joka on laajasti nykytaidetta esiin tuova. Arsissahan painotus on nimenomaan katutaide, graffiti ja performanssi.
PoistaOvatko aseman alueen seinämaalaukset osa Artsia?
PoistaKommenttien valvonta päällä.