Vintage Marimekkoa, mutta miltä vuodelta?

Pukeuduin nuorempana usein kirppiksiltä löytämiini vintege-mekkoihin ja muutenkin vuosikymmeniä vanhoihin vaatteisiin ja asusteis...


Pukeuduin nuorempana usein kirppiksiltä löytämiini vintege-mekkoihin ja muutenkin vuosikymmeniä vanhoihin vaatteisiin ja asusteisiin. Kun vintagevaatteet kuuluvat vahvasti nuoruuteen, niissä on tottakai hyvä olla aikuisenakin, mutta nykyään en haluaisi olla niin läpinäkyvästi "erilainen" mitä nuorempana. Siksi vintagevaatteet ovat jääneet monesti kirppiksien rekkeihin, erilainen nuori kun en enää koe olevani, tuskin olin aiemminkaan ;)

Yllä näkyvän mekon bongasin kuitenkin Facebookin kirppikseltä, jossa entinen pomoni oli sitä hankkimassa ja mietti sen istuvuutta. Itseäni miellytti mekon värisävyt sekä jännä printti, mikä ei ollut mikään perusretro kukkajuttu ja myös malli vaikutti hauskalle. Sujahdin mukaan keskusteluun ja sanoin, että lunastan mekon mikäli se ei Lissulle istuisi ja niin kävi, että lopulta mekko löysi kodin mun luota loppusyksystä. 

Mekko lienee kuvionsa perusteella 70- tai 80-luvulta, mutta koska mekossa ei mainita kuosin tai suunnittelijan nimeä eikä valmistusvuodestakaan ole mainintaa, en uskalla sanoa tästä varmasti mitään. Malli on kuitenkin ihana, kimonomainen ja se pysyy kiinni pelkän vyötärönauhan avulla. Ainoa miinus mekossa on helman käänne, jonka pitäisi pysyä paikallaan pelkästään silittämällä. No, eihän se kuvasta päätellen pysy, vaan taite löksöttää hölmön näköisesti ja kaipaa harsimista kiinni kunnolla. Harmi vain, että olen ehtinyt pitämään mekkoa jo monet kerrat päällä ennen näiden asukuvien ottamista, mutta parempi harsia helma myöhään kuin ei milloinkaan :)

Helman harsimisen jälkeen tämä mekkonen saa toimia arki- ja työmekkona, sillä vaikka printti onkin aika räväkkä, on se ehdottomasti mulle arkinen ja arjessa toimiva. On aika jännää miettiä millaisissa tilanteissa luultavasti useammallakin naisella ollutta mekkoa on ennen käytetty, onko käyttäjät olleet räväköitä printtifaneja vai onko tämän mekon kulta-aika osunut aikaan, jolloin tällaiset printit ovat olleet hyvin yleisiä ja siksi silmäänpistämättömiä?

Tietääkö kukaan Marimekkotietäjä muuten printin nimeä ja suunnittelijaa, olisi hauska kuulla!

6 kommenttia

  1. on olemassa sellaista liimanauhaa, joka silitetään taitteeseen. vie vähemmän aikaa kuin harsiminen ja ei jää ompelujälkiä... hieno mekko, onnittelut hyvästä löydöstä!

    VastaaPoista
  2. Japanilainen vaate tulee mieleen. Kampaus ja tausta korostaa vielä japanilaisuutta.

    VastaaPoista
  3. Hei! Oletko saanut mistään selville kuosin nimeä/suunnittelijaa/vuotta? Koitan parhaillaan etsiä tietoa tästä kuosista (sama kuvio mutta vaaleampi taustaväri), mutta mitään en ole löytänyt...

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images