Vesirokon hoito luonnonkosmetiikalla

En muista kerroinko jo täällä, mutta Kaamos sai viime viikolla itselleen hyvin yleisen lastensairauden eli vesirokon. Sitä on nyt...



En muista kerroinko jo täällä, mutta Kaamos sai viime viikolla itselleen hyvin yleisen lastensairauden eli vesirokon. Sitä on nyt ollut tosi paljon liikkeellä Helsingissä ja koska en otattanut vesirokkorokotusta lapselle, sen tiesi olevan tulossa. Ihan hyvä, että tuli näin nuorena, sillä vanhemmalla iällähän vesirokon sairastaminen on käsittääkseni melko paljon vaikeampaa.

Vesirokossa etenkin uudet näpyt kutittavat paljon ja apteekista saisikin kutitusta helpottavaa vesirokkovoidetta. Mä päätin kuitenkin kokeilla rokon hoitoa ilman synteettisiä voiteita ja testata onko luonnonkosmetiikasta apua vesirokon hoidossa. Tämä ihan siksikin, että meillä on ihan hyvä arsenaali luonnonkosmetiikkaa ja uusia purkkeja en halunnut hankkia. Sanotaan nyt kuitenkin heti alkuun, että jos rokkokutina olisi käynyt ihan ylivoimaiseksi, olisin varmasti tarttunut hädissäni myös apteekin tuotteisiin, mutta näin ei nyt käynyt. Ja monilta olen kuullut etteivät apteekin vesirokkovoiteet ole edes auttaneet, joten siksikin luonnonkosmetiikkatestaus oli paikallaan. 

Vesirokon hoidossa apuna meillä oli kaksi rasvaa, Sophie la Girafen Protection Cream* sekä EkoPharman sinkkipasta. Tuotteet valikoituivat käyttöön ihan siksi, että ne ovat tuttavieni suunnittelemia ja olin saanut se testiin. Kirahvivoidetta levitin hövelisti ympäri vartaloa ja sinkkipastaa vain kutiseviin näppyihin. Tässä hieman pohjaa miksi valitsin kaapista juuri nämä tuotteet:

Sophie la Girafe Baby Protection Cream:

Sisältää karite- ja kaakaovoita sekä macadamiavahaa, joka tekee iholle suojaavan mutta hengittävän pinnan. Aloe vera ja laventelivesi rauhoittavat ihoa. Antiseptinen timjamiuute lievittää ja ehkäisee ihoärsytystä. Tuote on tehty ensisijaisesti vauvoille eli se on todella hellävarainen ja parhaista raaka-aineista tehty. 

EkoPharma sinkkipasta: 

Sinkki auttaa ihoa toipumaan vaurioista ja tulehduksista ja sinkkioksidin vaikutus on antibakteerinen. Sinkkipasta sisältää myös ihoa rauhoittavaa aloe veraa sekä suomalaista karpalouutetta, jonka proantosyanidiinit ja flavonolit estävät bakteerin kasvua. Piparminttuöljy viilentää ihoa.

Näiden lisäksi yhtenä yönä viilensin lapsen selkää musliiniliinaan käärityllä jääpalalla, joka rauhoitti viilensi ja luonnollisesti puudutti ihoa vähentäen kutinaa. 


Kokemus luonnonkosmetiikalla vesirokon hoitamisesta oli hyvä eikä vesirokko aiheuttanut lapselle oikeastaan muuta kuin kutinaa. Ensimmäisenä yönä ihoa kutisi paljon ja kirahvirasvaa lisättiin useampaan kertaan, kunnes jääpalahoidon jälkeen lapsi nukkui hyvin aamuun asti. Aamulla lisäsin sinkkipastan näpyille ja vaikka kutina varmasti jatkui lievänä, ei se reaktioista päätellen häirinnyt lasta. Rasvailua jatkettiin säännöllisesti, usean kerran päivässä ja sitten pahin olikin jo neljässä päivässä ohi! Tosin rasvailua on jatkettu senkin jälkeen, sillä nyt jo kuivuvat rokkoarvet tarvitsevat myös kosteutusta ja hoitoa, jotta arpia ei jäisi ihoon. 

Vesirokon jälkeen rasvat jatkavat normaalia tehtäväänsä eli loput kirahvirasvasta käytämme satunnaisissa ihottumissa ja ulkoillessa. Sinkkipasta taas on yksi osa mun nykyistä ihonhoitoa, sillä lopetin kuukausi sitten aknen ehkäisyyn määrätyt e-pillerini ja sipaisen sinkkipastaa omiin näppyihini silloin kun niitä kasvoista löytyy (ja niitähän taas löytyy).

Vesirokko on kuitenkin aina erilainen ja se mikä auttaa toiselle ei välttämättä auta toiselle. Lapsen vesirokkoa hoitaessa mun mielestä on tärkeää, ettei mitään hoitokeinoa, esimerkiksi vain luonnonkosmetiikkatuotteita pidetä ainoana oikeana ratkaisuna. Varsinkaan lapsen hyvinvoinnin kustannuksella. Joskus rokko voi vaatia myös lääkärissä käyntiä. Kuitenkin jos apteekin vesirokkovoiteen klooriheksidiinin, etanolin ja metyyliparabeenin sijaan haluat hoitaa lapsen ihoa hellemmin, luonnon raaka-aineet ovat tällä kokemuksella erittäin hyvä ja toimiva vaihtoehto. Ja mikä parasta, putelit toimivat moneen muuhunkin ihonhoitoon vesirokon jälkeenkin!

*) mainoslinkki

2 kommenttia

  1. Muistelenko oikein, että esittelit joskus täällä jotain täitä ehkäisevä hajutonta suihketta? Yritin etsiä, mutta en löytänyt. Huomenna alkaa päiväkotitaivaal...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, täällä! http://www.oimutsimutsi.fi/2015/08/apua-taita-paivakodissa.html?m=1 mutta tuota ei ole nyt tarvittu, kun pk:ssa ei ole ollut täitä. Yritän pestä lapsen tukkaa luonnollisilla täitä karkottavila shampoilla säännöllisesti, mutta Kaamos vihaa niiden tuoksua. Siksi tuo linkin tökötti on hyvä vaihtoehto, koska se tosiaan on tuoksuton. Mutta tuskin niitä täitä heti ekana päivänä on :)

      Poista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images