MIKÄ ON VESIPILARI? PALJONKO 100% SUOMALAINEN TALVIHAALARI MAKSAISI?

Ainakin täällä Etelä-Suomessa eletään vielä sesonkia, missä villahaalari ja välikausivaatteet riittävät hyvin pihaleikkeihin. Kaamos pukeutu...

Ainakin täällä Etelä-Suomessa eletään vielä sesonkia, missä villahaalari ja välikausivaatteet riittävät hyvin pihaleikkeihin. Kaamos pukeutuu päivästä riippuen joko Reiman välikausitakkiin ja -housuihin tai Mini Rodinin toppahaalariin, joka on meillä sellainen rönttävaate kylmiin, mutta ehdottomasti likaisiin pihaleikkeihin. Säästelen Reiman uusia talvivaatteita kylmemmille keleille, vaikka karvakaulustakki onkin käytössä jo nyt kauppareissuilla ja metsäretkillä. En vain yksinkertaisesti raaski pistää uusia ihania talvivaatteita nyt kuraisiin leikkeihin pihalle, vähän hölmöä kyllä.


Pääsimme tuossa hetki sitten Karoliinan kanssa kyselemään 70 vuotista juhlavuottaan viettävältä Reimalta kysymyksiä lasten ulkovaatteista. Vaikka itse kiinnitän huomiota lähinnä siihen, miten hölmöltä omasta mielestäni videolla näytän ja kuulostan, lienee siellä ihan pätevää asiaa pätkittynä kolmeen eri klippiin. Raakasti eriteltynä ekassa osassa käydään läpi Reiman historiaa ja vaatteiden teknisiä ominaisuuksia, tokaosassa on vaatteiden tuotannosta ja kolmannessa osiossa keskitytään muun muassa tämän sesongin trendeihin. Kannattaa keittää iso kupillinen teetä, kun näitä alkaa katselemaan, sillä yhteensä videot kestävät varttitunnin :)


https://www.youtube.com/watch?v=fz9xkZE-cV8

https://www.youtube.com/watch?v=bCCUE0dJ1KQ

https://www.youtube.com/watch?v=pXaCHWolROI

Videot on tehty Reiman sosiaalisen median jakoja varten, mutta hyvähän nämä videot on jakaa täälläkin, tietenkin. Kuvauspaikka on työpaikkani yläkerrasta löytyvä Hakaniemen Sauna2 ja koko tuotannosta kiitos kuuluu Bastella Medialle ja Obscure Entertainmentille.


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

6 kommenttia

  1. Tämä juurikin on omakin pointti, että Suomen tuotantoa on turha haikailla vaan keskittyä siihen, että se muualla oleva tuotanto olisi vastuullista. Reimahan ei ole ainoa toimija tietenkään, jonka vaatteet tehdään Suomen rajojen ulkopuolella, mutta siinä mielessä hyvä esimerkki että se reagoi kuluttajapalautteeseen. Tuo viime vuotinen bangladeshdokumentti toi esiin asioita, kuten Accord-sopimuksen tärkeyden ja Reimahan liittyi Accordiin keväällä 2014. BSCI-audioinnit ovat olleet arkipäivää jo pitkään.

    Kiinnostavaa olisi kuulla paljonko 2.5 euron/ vaate lisäsijoitus toisi ompelijalle lisää pätäkkää. Ja toisaalta paljonko se vaikuttaa myyntiin täällä Suomessa, missä 13 euron t-paitakin on monelle "liian kallis" kun ollaan totuttu kertakäyttövaatteisiin, jota saa muutamalla eurolla. Vaatteet ovat tämän päivän ihmiselle paljon muutakin kuin vain välttämätön varuste, ettemme paleltuisi. Siksi suurin ongelma taitaa olla se, että emme me länsimaiset ihmiset ole valmiita maksamaan sitä 2.5 euron korotusta t-paidan hinnassa jos voimme saada tuolla 2.5 eurolla jostain muualta sen t-paidan. Osa on, suurin osa ei ole. Voisikohan ratkaisuna olla Mainio Clothingin kaltainen systeemi, missä tietty prosentti yrityksen voitosta lahjoitetaan vaatteiden tekijöille? En ole kuullut kenenkään toimivat näin ulkovaatebisneksessä, mutta sehän voisi olla aika hyvä juttu aloittaa Suomesta!

    VastaaPoista
  2. Oli kiinnostava kuulla mitä vesipilari ihan oikeasti tarkoittaa. Siis PILARIA vettä! En usko hankkivani enää 10 000 pilarin haalaria isommalle tytölle, 3000 kuulostaa jo ihan toimivalle. Pienemmälle enemmän, kun maassa pyörii muutenkin enemmän. Lisää videoita.

    VastaaPoista
  3. Jäin ihmettelemään tuota esimerkkinä olevaa 13 euron t-paitaa. Reiman t-paita ei irtoa sillä hinnalla kuin alessa vasta.

    VastaaPoista
  4. Mä täällä tutustun pilareihin. Onneksi teitte tän kamppiksen, muuten olisin IHAN pihalla! :D

    VastaaPoista
  5. Ei kai sulla oo postauksen teko meneillään? ;)

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images