Milloin olette tehneet viimeksi kaalilaatikkoa? Meillä siitä tykätään mutta laitetaan aivan liian vähän. Vie muka liikaa aikaa. Ja onhan siinä useampi työvaihe, pilkkoa kaalit ja sipulit, mahdollisesti porkkanatkin. Hauduttaa kasvikset, paistaa jauheliha, keittää riisi tai ohra, valmistaa ihanan paistopinnan vuoksi voi-siirappiseos. Ja vielä odotella pitkä uunissa paistamisen vievä aika ja antaa vetäytyä. Slow food, so good.
Viime viikonloppuna tein ison kaalilaatikkosatsin kerralla. Iso lähes kahden kilon kaali, 800g jauhelihaa, 5dl ohrasuurimoita, parit sipulit, voit ja siirapit. Ja tarpeeksi paljon suolaa, pippuria sekä meiramia. Sain tehtyä yhteensä 4 reilun kokoista laatikkoa, yksi syötiin ja muut pakastettiin. Kuuma kaalilaatikko ja jäiset puolukat on niin järjettömän hyvä yhdistelmä ja jälkiruuaksi mehukas appelsiini. Vanhan ajan lohturuokaa ei vaan voita mikään.
Seuraavaksi jauhemaksapihvejä!
Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.
6 kommenttia
Kaalilaatikko, "kuolaa". Yksi lemppariruokiani! Voisin syödä sitä aina ihan ylettömät määrät (ja syönkin), paljolla puolukkahillolla. Myös kaalikääryleet on ihania, niitä pitäisi tosin tehdä jonkun kanssa yhdessä valtavat määrät pakastimeen koska niissä on vähän enemmän vaivaa. Kevät kun tulee ja varhaiskaali, teen pannulla pikakaalimössöä - ruskistan jauhelihan, laitan perään riisin ja kaalin ja haudutan vaan kypsäksi ja syön itseni turvoksiin.
VastaaPoistaSeuraavakin ruokalaji kuulostaa namilta. Omppua, perunaa sekaan makeudeksi ja eiku ääntä kohti. Namnam!
juu ja puolukkaa senkin kera ja perunamuusia <3 Oi että, jauhemaksapihvejäkin on pakko tehdä pakastin täyteen että on varalta. Varsinkin kun mun hemoglobiiniarvot on ihan huonot.
VastaaPoistaVälillä tuntuu, että nämä perinneherkut jää ihmisiltä huomiotta kun ei jakseta laittaa alusta saakka ruokaa. Yritän aina töissä laittaa kaikkea sellasta mitä ei välttis nykyään tarjota. Perunavelli oli täällä lapsille melkoisen uusi tuttavuus, mutta sitä pyydetään nyt säännöllisin väliajoin meillä töissä :) Eli perunamuussi johon laitetaan punaista maitoa sen verran että tulee paksu velli. Syödään tuoreen leivän kera. Leipäkuutioita voi laittaa myös vellin sekaan. Namia on!
VastaaPoistaMä olen laiskana tehnyt kaalipataa, sen saa hieman nopeammin valmiiksi. Puolukkaa mäkin kaipaisin, kukaan vaan ei ole käynyt syksyllä metsässä. Tosin mulla on virolainen mies, jonka mielestä puolukka ei kuulu normiruuan joukkoon, ja ilmoittaa asian vielä hyvin suurieleisesti. Ensimmäistä kertaa joskus n. kymmenen vuotta sitten olimme mun mummon ja vaarin luona käymässä ja mummo tarjosi kaalilaatikkoa ja puolukkasurvosta, kun mummoni tarjosi puolukkaa kaalilaatikon kylkeen, niin mies hämmenty ihan täysin, että mitä ihmettä!?! Ei puolukkaa tällaisessä yhteydessä syödä... Mies muistelee edelleen järkyttyneenä ko. tapahtumaa... Ko. tapauksen jälkeen mä ja mun vanhemmat ollaan hihitelleet miehen puolukka ongelmasta. :)
VastaaPoistaKaalilaatikko on niin hyvää! Sitten jos oikein haluaa repästä niin kaalikääryleet :P
VastaaPoistaKaalilaatikko, kaalikääryleet ja maksaruuat. Namnamnam!
VastaaPoistaKommenttien valvonta päällä.