SUNNUNTAISALAATTI
3.2.13Jossain vaiheessa sunnuntaikakut ovat muuttuneet sunnuntaisalaateiksi. Kyllä me tänään naapurin rouvan kanssa yhdet Runebergin tortut söimme, mutta lounas oli minulle salaattia (lapsi kun oli syönyt naapurissa nakkikeittoa vierailulla, kiitos siitä!). Konsepti nimeltä lounassalaatti oli mulle pitkään vieras käsite, kunnes ymmärsin ettei sen kuulukaan olla kevyt vaan täyttävän runsas. Siitä lähtien salaatit ja minä olemme olleet kavereita.
Mutta tämän päivän salaattiin nyt siis. Suosin usein kaupan valmiita salaattimixejä, niin nytkin. Pohjana napolinsalaattisekoitusta (rucola, pinaatti, mizuna, punajuurikkaanlehti), raejuustoa ja tonnikalapaloja öljyssä. Kunnon sekoitus ja kulhoon, päälle paljon paahdettua sipulia ja Santa Marian wasabi sesame-maustesekoitusta. Oikeastaan muuta ei tarvita, tosin jos haluaa pieni ripaus suolaa ja pyöräytys mustapippurimyllyä ei koskaan tee hallaa ja tuunaus esimerkiksi avokadolla toimii tietenkin. Sol-olut olisi toiminut hyvin tämän kaverina, mutta join paremman puutteessa kuplavettä.
Olisiko teillä jakaa reseptejä hyviin, yksinkertaisiin ja ruokaisiin salaatteihin? Mä oon nyt aika urautunut omiin suosikkeihini, joita voin tulevaisuudessa postata lisääkin, mutta olisi kiva saada muutama uusi idea kokeiluun! Kiitän jo etukäteen!
33 kommenttia
No sellainen lämmin salaatti kuuluu mun suosikkeihin, johon pilkon punaista paprikaa, kesäkurpitsaa, munakoisoa, punasipulia ja valkosipulin kynsiä uunipellille, sekoitan öljyä ja timjamia yms yrttimausteita ja hunajaa ja suolaa keskenään ja valutan päälle, sit paahdan 200-asteisessa uunissa n. 10-15min, lisään pilkotun fetajuuston joukkoon ja annan paahtua vielä hetken. Uunihomman aikana sitten keittelen couscousia tai bulguria (ei tarvita kovin paljoa) ja kun kasvit tulee uunista, lykkään bulgurit sekaan. Avot!
VastaaPoistaheh, musta tuo kuulostaa aika suuritöiseltä :D en muuten käytä couscousia kovinkaan paljon, voisi olla hyvä kokeilla tollasen kanssa, kiitti reseptistä!
VastaaPoistaTässä oma suosikkini: Jääsalaattia, minitomaatteja pilkottuna, kurkkua paloiteltulta, punasipulia ja lämminsavulohta. Sitruunamehua päälle, joskus olen chililläkin maustellut. Toimii! Tähän voi heittää myös tilli-kermaviilikastikkeenkin jos viitsii. Tai lisätä viipaloidun kananmunan. Tai kapriksia jos kaapista löytyy.
VastaaPoistaIhana! Rakastan lohta, mutta jostain syystä monissa lohisalaateissa on riisiä, en kauheana pidä riisipohjasta salaateissa (muuten riisi on jees) . Ja tilli on ihanaa kans! Kiitti!
VastaaPoistaTonnikala-couscoussalaatti on mun lemppari, tässä ohje kahdelle:
VastaaPoista2 dl kiehuvaa vettä
2 dl couscousia
tonnikalapurkin öljy
paprikaa palasina
aurinkokuivattuja tomaatteja tai kirsikkatomaatteja
fetajuustoa
tonnikalapurkki
kananmuna, jos tahtoo
mustapippuria, lime-pippuria ja sitruunamehua
Herkkusalaattia saa paloittelemalla kaupan valmiiksi grillattua kanaa, yhdistää siihen vielä cantaloupe-melonia ja paistaa vuohenjuustoa. Pohjalle vaan hyvää vihreetä salaattia ja maun mukaan esim punasipulia tai kirsikkatomaatteja. Balsamico-öljy-kombo on musta kastikkeena paras. Tosi hyvää!
VastaaPoistaMe pidetään töissä työkavereiden kanssa salaattirinkiä ja meillä on kaapissa aina odottamassa kurpitsansiemeniä, paahdettua sipulia ja suolaa sekä pippuria. Pohjaksi tulee perus vihersalaatti ja sitten fiiliksen mukaan haetaan lohta, katkarapuja tai tonnikalaa sekä juustoja kylkeen. Itse olen ihan pöhkönä noihin siemeniin salaatteissa.
VastaaPoistaMukavaa tvistiä pohjaan saa myös porkkanasta, joko raasteena tai kuorimaveitsellä vedetyillä suiroilla.
Kanasuikaleita, salaattisekoitusta, kolmen värin pastaa, tomaattia, kurkkua, viinirypäleitä ja turkkilaista jugurttia. Sekoita kaikki, lisää päälle siemensekoitusta. Nam!
VastaaPoistaPaljon tuoretta tomaattia pilkottuna (+muita rehuja jos tykkää, mutta toimii ilmankin), keitettyä (simpukka) pastaa, pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja, fetajuustokuutioita ja pari lusikallista pestoa. Kun pasta on jäähtynyt (kylmän vesihanan alla...) niin kaikki ainekset vaan sekaisin ja NAM.
VastaaPoistaJa on muuten huippu lisuke esim.lihapullille :)
VastaaPoistaPerinteinen kana-ceaser nyt toimii aina, mutta meidän perheen uusin rakkaus on vuodenvaihteessa jostain naistenlehdestä nappaistu "bilesalaatti", johon tulee krutonkeja ja niiden paahtamiseen valkosipulia, vuohenjuustoa, tummia viinirypäleitä, cantaloupe-melonia, keräsalaattia, kuivattuja karpaloita sekä paahdettuja ja suolattuja cashewpähkinöitä. Lisäksi ripaus suolaa ja mustapippuria ja tilkka öljyä ja toimii vallan hyvin ilman niitä bileitäkin...!
VastaaPoistathanks babe!
VastaaPoistaOh, uih, wohou! PAKKO SAADA! Kuulostaa aivan mahtavalle! rakastan kaikkea tuota!
VastaaPoistasiemenet ja paahdettu sipuli, ihania ja tuo mukavaa tekstuuria salaatteihin <3
VastaaPoistakiitos :) Mä en oo ehkä ikinä laittanut viinirypäleitä salaattiin , vaikka tykkään niistä paljon. Kiitti siis vinkistä, sopii varmasti hyvin moniin salaatteihin!
VastaaPoistaja varmaan kesällä ihan superhyvä lisuke lihalle, kun en tykkää kesäisin mistään liian raskaista lämpimistä lisukkeista.
VastaaPoistano tuo on kyllä oikea bilesalaatti, ihan mahtavia herkkuja lisänä. Tein just muutama viikko sitten salaattia, missä oli kuivattuja karpaloita ja se oli niin hyvää!
VastaaPoistaSiis mä tein just joku päivä niiiiiiiiin hyvän salaatin, johon tuli pohjaksi tammenlehtisalaattia ja romanescoa, lisäksi puolitettuja kirsikkatomaatteja, viinirypäleitä, päärynää, avocadoa, varsiselleriä (maltillisesti ja ihan pieninä paloina), aurajuustoa murustettuna sekä rouhittua saksanpähkinää...suosittelen!
VastaaPoistaoi hyvä luoja, tääkin kuulostaa taivaalliselle!! Kokeiluun siis, kiitos :)
VastaaPoistaMeillä syödään usein salaattia ja kaikenlaista on tullut kokeiltua. Silti kaksi suosikkia on aina vaan ylitse muiden: avokado-tonnikalasalaatti ja pekoni-katkarapusalaati.
VastaaPoistakkilais
Avokado-tonnikalasalaattiin laitan usein kiinankaalia pohjaksi, sopii musta hyvin ja on kivaa vaihtelua. Toki mikä vaan salaattisekoituskin käy. Sitten avokadoa, tonnikalaa öljyssä, kurkkua, fetaa, sipulirenkaita ja kirsikkatomaatteja. Kastikkeeksi turkkilaista jugurttia johon sekoitan sitruunaa, hunajaa, suolaa, mustapippuria ja tilliä.
Katkarapusalaattiin pohjaksi jotain sekoitusta missä on rucolaakin seassa. Paistettua pekonia, katkarapuja, cantaloupemelonia, aurinkokuivattua ja pinjansiemeniä. Kastikkeeksi olen puristanut vähän sitruunaa, lorauksen oliiviöljyä ja balsamicoa. Joskus pikkusen hunajaa.
Siis aurinkokuivattu tomaattia :D Toinii kyllä erittäin hyvin ilmankin sitä, miehen mielestä jopa oaremmin. Hän lisää vielä usein omaan annokseensa krutonkeja, ja/tai sinihomejuustoa.
VastaaPoistaMä pilkon vihannekset niin suuriksi paloiksi, että syntyy nopeesti :)
VastaaPoistaTykkään laittaa päärynää, broileria ja vuohenjuustoa salaattiin. Pohjaksi usein vain vihreää salaattia, kurkkua ja viinirypäleitä. Ja pinjan siemeniä.
VastaaPoistaKun juuri tonnikalaa söin, tuo pekoni-katkis kuulostaa aivan mahtavalle vaihtelulle! Kiitos :)
VastaaPoistaIhana tämäkin! Mä oon todella urautunut noihin omiin kalasalaatteihini ja rucolaan, mahtava kokeilla uusia juttuja salaatissa. Ihana kevät tulee näillä ohjeilla <3
VastaaPoistaLOHI-AVOCADOSALAATTI
VastaaPoistasalaatti:
lehtisalaattia (esim. lollo rosso, frisee, tms.)
rucolaa (ja/tai esim. pinaattia)
1 cm pala kurkkua
1 porkkana
1 avocado
garia (sushi-inkivääriä)
120 g lohta (tuoretta tai savustettua)
kourallinen kurpitsansiemeniä
suolaa
1/2 sitruuna
mustapippuria
kastike (4 annosta):
2 dl kermaviiliä
1 rkl sinappia (esim. dijon)
1 tl valkoista balsamicoa
1 tl hunajaa
1-2 tl wasabia
suolaa
pippuria
(sitruunaa)
Avaruusasema-blogista tämän löysin ja on superhyvää. Kastike antaa potkua salaatille.
Kiitos, kuulostaa ihan mahtavalle!!
VastaaPoistaKikherneet tai isot, valkoiset voipavut tekevät yksinkertaisestakin salaatista helposti ruokaisan. Vaikka vierastaisi papuja, niin kannattaa maistaa noita voipapuja, ne ovat nimittäin aivan ihanan kermaisan makuisia ja ainakin minä söisin niitä vaikka ihan pelkiltäänkin ilman marinointia tai mitään. :)
VastaaPoistaMun tämän hetken suosikki on valmis sekoitus vihreää " napolitan mix" siihen kurkkua ja tomaattia ja vuohenjuustoa ( runsaasti ;) ) ja sitten reilusti ihanaa balsamico- kastiketta... Nam!
VastaaPoistaPitää kyllä testailla noita vinkkisalaattejakin, kuulostavat ihanilta!
En ole ikinä maistanut voipapuja! Pakko korjata tilanne, kuulistaa herkullisilta :)
VastaaPoistaToi napolinsalaattisekoitus on tosi hyvä pohja kyllä! Ajattelin, että voisin tehdä pienen postaussarjan näistä salaattiresepteistä, ostinkin jo selleri-aura-pähkinäsalaatin ainekset :)
VastaaPoista[...] on tiistai, tiedän! Ja tässä on meidän viime sunnuntain salaatti, mihin sain idean edellisen sunnuntaisalaattipostauksen kommenttiboksista. Hieman muokkailin ohjetta tarjonnan ja omien mieltymysten mukaiseksi ja hyvä [...]
VastaaPoista[...] mutsi mutsin sunnuntaisalaattien innostamana päätin myös kokeilla kaupan valmiita salaattisekoituksia. Minulla oli niistä [...]
VastaaPoistaKommenttien valvonta päällä.