Valkosuklaa-karpalokeksit

Kerroin pari postausta sitten tekeväni valkosuklaa-karpalo keksejä ja sain toiveen julkaista ohjeeni. Oma ohjehan tämä ei toki ole, vaan jon...


Kerroin pari postausta sitten tekeväni valkosuklaa-karpalo keksejä ja sain toiveen julkaista ohjeeni. Oma ohjehan tämä ei toki ole, vaan jonkinlainen miksaus Olivia-lehden ja kaverini Martan ohjeen väliltä. Mutta hyvä, tietenkin! Tiesittehän muuten mikä ero on kekseillä ja pikkuleivillä? Jos ette, luultavasti kohta tiedätte kun Viva Ciabatta!n Aleksi tulee kommenttiboksiin viisastelemaan väärästä sanasta.

Valkosuklaa-karpalokeksit n. 18 kpl

200g valkosuklaata
n. 100g kuivattuja karpaloita (löytyy helpoiten&halviten Lidlistä)
150g voita
2dl ruokosokeria
1.5 dl tavallista sokeria (tai yht 3.5 dl mitä tahansa sokeria fariinista tavalliseen, ei väliä mitä)
2 kananmunaa
5.5 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa ( suosittelen isohippuista maistuvaa erikoissuolaa, esim Cocovi Kalaharin suola)

1) vaahdota huoneenkämpöinen voi ja sokerit
2) lisää yksitellen huoneenlämpöiset munat
3) lisää kaikki muu. Suklaata tulee 200g mutta kuivattujen karpaloiden määrän voit silmätuntumalla päättää itse
4) kuumenna uuni 200 astetta ja viilennä taikina sillä välin jääkaapissa
5) lisää noin lihapullan kokoiset taikinapallot leivinpaperille. Yhdelle pannulle mahtuu noin 9 kpl keksejä, sillä ne leviävät paistamisen aikana. taputtele hieman matalammiksi taikinapalloja ja paista 12-14 minuuttia.

20 kommenttia

  1. Tiedoks lukijoille: keksit oli ihan törrrkeen hyviä!

    VastaaPoista
  2. siis pitääkö toi valkosuklaa jotenkin sulattaa ennen kuin sen lisää? Kysyy tyhmä :)

    VastaaPoista
  3. joo,siis pikkupalasina suklaa mukaan vaan. Tai isompina,miten kukin tykkää

    VastaaPoista
  4. NAM! Täytyy kokeilla joku päivä.

    VastaaPoista
  5. Tuu meille tekeen herkkuja, niin lämmitän sulle saunan!

    VastaaPoista
  6. kun oikeen pakotetaan, keksi on teollinen kuiva pikkuleipä, kotona ei pysty tekemään keksejä :)

    VastaaPoista
  7. ei voi olla huonoja, jos on vickan ja daaaniel suojelijoina.

    VastaaPoista
  8. tuo ois muuten tosi hyvä tarjous! tuu hakemaan niin öööö...tuon shampoon mukana?

    VastaaPoista
  9. mä sulle keksit leivon joku päivä!

    VastaaPoista
  10. mun entinen kämppis puhui kaikista kekseistä pipareina, se oli sairasta. mut kyl nää keksilöitä on!

    VastaaPoista
  11. hovikeksit :D kaikille vinkiksi, et tukholman vanhasta kaupungista saa noita kihlatarjottimia tooosi halvalla nykyään, miksiköhän? ;)

    VastaaPoista
  12. Mun resepti samalle aiheelle on: Kävele lähimpään S-ketjun ruokakauppaan. Etsi keksihylly. Tartu Rainbow valkosuklaa-karpalokeksipakettiin. Mene kassalle. Maksa vähän päälle euro. Avaa paketti heti kaupasta ulos päästyäsi ja nauti.Mutta uskon, että itsetehdyt ovat varmasti niin paljon parempia, että pikuleiviksi voitaneen kutsua.-ilenna

    VastaaPoista
  13. Ai hitto, tosta tuli mieleen yks naapurin nainen joka syö aina makkaraa lähikauppamme eessä ostoskassit kädessä :D :D Onko Rainbowlelsit muuten parempia ku joku Pirkka, vai oletko korttiuskollinen?

    VastaaPoista
  14. vittu, lelsit = keksit. En tajua tätä mun lukiongelmaa nykyään.

    VastaaPoista
  15. Kiitos tästä! T: Ohjetoiveen esittäjä

    VastaaPoista
  16. En tiä paremmuudesta, ne on halpoja :D Ja S-marketti nyt vaan sattuu olemaan ainoa kävelyetäisyydellä oleva putiikki. Yleensä kyl jostain syystä suosin K-ketjua jos se vaan on mahdollista. Ja Pirkkaa. En kyllä tiä miksi.-ilenna

    VastaaPoista
  17. Tein melkeen tällasii just, mut ohje oli nestle tollhouse cookies, ei paljon eroa tuosta ohjeesta kyllä. Mukana karpaloita, valkosuklaata ja maitosuklaata. Parhaita! (rainbown keksit on minun makuuni liian kuivia...)

    VastaaPoista
  18. Kiitos reseptistä, just tuli uunista ja ai että ku on hyviä. Paistoaika tosin mulla oli n. 10min.

    VastaaPoista
  19. Halusin tulla kertomaan testanneeni ohjettasi. Tosin vaihdoin 2dl jauhoista kaurahiutaleisiin. Toimi. Sokeria voisin vähentää ensi kerralla tai kokeilla ohjeen mukaisesti ruokosokeria. Kaapista ei sitä löytynyt kun illalla leipomisinto iski. Tavan sokeria tuo määrä on mielestäni liikaa.

    VastaaPoista
  20. se onkin kyllä paljon, käytän itsekin ruokosokeria :)

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images